Érzékenyítés a Győri Móricz Zsigmond Általános Iskolában

2022.június végén a Patrónus Klub érzékenyítő programot tartott a Győri Móricz Zsigmond Általános Iskolában.
A programról meséljen az a visszajelzés, melyet az iskolától kapott a klub.

"A Patrónus Lions Club iskolánkban

Intézményünkben alapvető fontosságú, hogy az ide járó gyerekek elfogadóak  és segítőkészek legyenek, valamint felnőttként is tovább tudják örökíteni ezeket az értékeket. Iskolánkban már hagyománynak számít, hogy fogyatékkal élők látogatnak el hozzánk, és tartanak érzékenyítő foglalkozásokat. Ezért is fogadtuk szeretettel  egyesületük tagjait. Változatos és érdekes feladatokkal mutatták be a látássérültek világát, és azt, hogy mi módon segíthetünk vak és gyengén látó embertársainkon. A csörgőlabdát, vakrajzolást, és a készségfejlesztő feladatokat rendkívüli módon élvezték a gyerekek, de nagy kedvenc volt a kutyás foglalkozás is. Mivel az itt dolgozó pedagógusok minden téren fontosnak tartják az integrációt, számunkra is hasznos volt ez a program, hiszen ezek után magabiztosabban tudjuk majd átadni az ezzel kapcsolatos ismereteket.

Köszönjük a foglalkozásokat és a meglepetéseket.

Remélem, még találkozunk!

Nagy örömünkre szolgál, hogy tanulóink rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtak. A következő mondatokat az ő írásaikból válogattam:

„Nekem azért tetszett, mert láthattam, hogy a vakok, hogyan tájékozódnak. Már azt is tudom, hogy kell viselkedni, ha találkozom egy vakkal. Nekem jó élmény volt"

„Nagyon tetszett a kutyus, mert az én kutyám mindig izgága és harap játékból. Ez a kis labrador  nagyon békés és nyugodt volt.

Az is érdekes és nehéz volt, hogy egy házat kellett rajzolni úgy, hogy volt a szememen egy szemtakaró.  Azután a ház közepére egy pontot kellett rajzolni, és le kellett tudni írni a saját nevemet."

„Nekem nagyon tetszett,. mert nagyon izgalmas volt minden. Sok bizalom és bátorság kell, hogy látás nélkül lehessen közlekedni."

„Nagyon érdekes volt, főleg a csörgőlabda, mert így át lehetett élni, hogy milyen annak,  aki vak. Azt hittem, hogy a vak embereknek könnyű a közlekedés, de nem."

„Ami megmaradt bennem az a csörgőlabdázás, nagyon nehéz volt, mert nem láttuk a labdát csak a csörgését hallottuk."

„Nekem nagyon tetszett, mert kicsit bele láttam a nem látók szemébe."

„Nekem azért tetszett ez az egész, mert megtudhattam, hogy milyen lehet vaknak lenni. Nekem az volt a  legjobb amikor le kellett menni a lépcsőn bekötött szemmel, ez egy kicsit nehéz volt"

„Érdekes, hogy a vakok milyen gép segítségével tudják érzékelni a színeket."

„Nekem bámulatos volt a vakvezető kutya kiképzése, Nagyon szépen vezette a gazdáját. Hihetetlen, hogy manapság ilyen ügyes és okos segítő kutyák vannak köztünk."

„Megtanultam sok mindent, például, hogy hogy köszönök egy vaknak, és hogyan tudok segíteni nekik.  hogyan kísérhetem át az úton."


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba