Érzékenyítő program, Családi Nap, Nádorvárosi Általános Iskola

Sokan nehezen tudják elképzelni, hogyan élnek a vakok és látássérültek a mindennapokban, hogyan oldanak meg a látók számára egyértelműnek tűnő feladatokat, és hogyan végeznek el otthoni teendőket. A Győr Patrónius Lions Club kiemelt küldetésének tartja, hogy érzékenyítő programokon keresztül felhívja a figyelmet arra, hogyan segíthenek a látók a "kevésbé látóknak".

A győri Nádorvárosi Általános Iskola csatlakozott a Club kezdeményezéséhez, mivel fontosnak tartják, hogy a fiatalabb korosztály tagjai is megismerjék a vakok és látássérültek életét. 2019.október 5-én az iskola Családi Napja kiváló alkalom volt arra, hogy mind a gyerekek, mind a felnőttek kipróbálhassanak eszközöket, melyeket a vakok és látássérültek otthon használnak. Csapatokat alkotva az iskolások kipróbálhatták a Csörgőlabda játékot, mely a vakok és gyengénlátók sportja. A Családi Napon sokan megtanulták többek között azt is, hogyan kell helyesen átsegíteni egy vak embert az úttesten.


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Győr Patrónus Lions Club

Adószámunk:
18338025-1-08
Számlaszám:


cím: 9024 Győr,
Babits M. u. 17/A

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba