Maszkok a győri Gyermekvédelmi Központnak

A koronavírus járvány miatt a gyermekvédelmi központ ún. karantén-otthont alakított ki. Itt fogadják az újonnan érkező gyermekeket, és helyezik őket 2 hetes karanténba. Ily módon védik az új, esetlegesen fertőző gyermekektől a gyermekotthonok régi lakóit. A karantén-otthonban dolgozók maszkot hordanak, hogy védjék a gyermekeket, ill. magukat egy esetleges, tünetmentes, még nem felismert fertőzés esetén. Az intézet igazgatónője jelezte, hogy segítségre van szükségük, mert védőfelszereléseik elfogynak, melyek hiányában munkatársaik veszélyeztetik mind a gyermekek, mind a maguk egészségét. Összefogtunk!

A Patrónus Lions Club Győr összefogásban a győri Férfi Klubbal és Női Klubbal összesen 500 db maszk beszerzését vállalta. Az aktuális járvány helyzetben a kihívást elsősorban nem az anyagiak jelentették, hanem az országos maszk hiány. Klubtagjaink aktív munkájának köszönhetően meglett a „pénz, paripa, fegyver”, azaz a pénz, a varrónő és az alapanyag.

Klubunk 50.000 Ft értékben 90 db mosható (többször használható) maszkot adományozott a gyermekotthon számára (75 db felnőtt, 15 db gyermek méretben). A 90 db maszkhoz a győri varrónő, Krázné Hautzinger Krisztina vállalta az anyag beszerzését, mely az intézményvezető kérésére orvosi/műtős ruhák varrására alkalmas anyag. Első körben kötős maszk került felajánlásra, mivel nem lehetett hozzá beszerezni a megfelelő gumit. De aztán a varrónő megmozgatta az ismeretségében lévő beszerzőket, és végül sikerült az orvosi maszkokhoz is használt vékony, kényelmes gumit beszereznie.

15 db óvodás korú gyermeknek is sikerült varratni maszkot, hiszen az ő védelmük is ugyanolyan fontos, mint a nagyobb gyermekeké.


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Győr Patrónus Lions Club

Adószámunk:
18338025-1-08
Számlaszám:


cím: 9024 Győr,
Babits M. u. 17/A

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba